Bali 5. – 13. maj 2008.

5.5: Brisbane, Australien – Ubud, Bali

Vi havde en fin flyvetur fra Australien til Bali og ventetiden i lufthavnen i Singapore gik hurtig. Der var gratis Internet, legerum, mange interessante butikker mv. – så tiden var ikke lang for os. Vi fløj med Singapore Airlines – de virker meget professionelle og man får rigeligt at spise. Desuden er der skærm ved alle pladser med film og spil. Da vi landede på Bali skulle vi skrue tiden 2 timer tilbage – så klokken var 12.05 lokal tid. Der blev vi modtaget i lufthavnen af østens specielle lugt, mystik og varme… ! Niki og chauffør hentede os i lufthavnen, vi skulle bo på Nikis halvfærdige hotel hvor Niki, Terry og børn også p.t. bor privat. Hotellet er i Ubud – midt inde på øen og lidt op i bjergene. Det ligger helt fantastisk midt i en rismark. Der er indtil nu bygget 4 huset – der mangler endnu 4 og reception, restaurant, bibliotek er under opbygning. Det er et rigtig lækkert sted og bliver endnu bedre når det er helt færdigt – hvilket nok varer et par år endnu J. Til aften spiste vi hos Niki og Terry – rigtig balinesisk mad og lidt spicy…. – men det smagte forrygende godt. Niki og Terry har nok 30 tjenestefolk omkring sig…….. – så der er vist p.t. ingen grund til at vende tilbage til DK…!! En arbejder her på Bali får typisk omkring dkr. 500 pr. måned.

Efter god mad og vin – gik vi alle trætte i seng ved 22.00- tiden. 

6/5: Ubud-Ubud (og lidt længere…) ca. 50 km.

Vi spiste morgenmad og fik en lille rundvisning af Niki på byggepladsen – inden vi kl. 11.00 kørte med en guide (venligst udlånt af Niki) op mod vandtemplet Tirta Empul. Godt vi havde guiden Niluh med…… – vi blev stoppet af politiet 2 gange og den ene gang skulle de have penge i hånden – så korruption blandt politifolk er almindeligt. Niluh har boet i DK i 2 år – og kom først tilbage til Bali for 3 mdr. siden – så hun var god til engelsk og kunne få ord på dansk. Vi var inde på tempelpladsen – og udenfor var der et lille marked – men der blev vi overfaldet (af sælgende folk) så vi skyndte os videre. Vi kørte hjem ad mod Ubud og fik en god frokost på en rigtig dejlig Balinesisk restaurant. Derefter kørte vi forbi Monkey Forrest – hvor der var mange aber udenfor – så vi gik ikke ind i parken. Vi har hørt at de kan være lidt aggressive – så det var fint at se dem fra bilen af. Om aftenen tilbød Niluh at tage børnene med til en ceremoni ved et lokalt tempel og det ville børnene gerne. Så de blev afleveret ved en næsten fremmed pige der snakkede lidt engelsk/dansk og så tog de af sted i buller mørke til ceremoni. Modige piger – men Niluh var også sød J. De gamle kørte en tur ind til Ubud by og gik på cafe….. J. Vi hentede pigerne ved 22.00 og så lidt af ceremonien – men så ville pigerne også gerne hjem og sove.

7.5: Ubud – Ubud, 35 km.

Det havde regnet hele natten og det regnede med mellemrum også om formiddagen. Så vi havde en stille og rolig morgen med lektier og puslespil. Det var fortsat varmt – så vi sad i vores udendørs overdækkede stue og næsten nød regnen. For øvrigt så er det normalt, at toiletter, brusebade og i det hele taget badeværelserne er udendørs – og det er det også her. Badeværelset er flottere end på et 5 stjernet hotel – og der er ingen dør i !!!. Endnu en alternativ oplevelse her på Bali. Over middag kørte vi til Balis eneste Elefant Park. Der startede vi med en frokost, mens vi kiggede på elefanterne. Derefter fik pigerne en tur oppe på en elefant – de var også ude i vand med den, og der var selvfølgelig ”chauffør” på. Efter turen måtte de fordre elefanten – den rækker snablen frem og tager et stykke bambus fra hånden. Sødt dyr. Derefter var der en opvisning med elefanterne. Det var et rigtig hyggeligt sted – ikke ret stort og meget afslappende og roligt sted. Vi så billeder af bla. herr og fru  Beckham og den berømte krokodillejæger Steve Irwin (nu død) der besøgte parken i 2001 – jow vi var blandt berømthederne…. Lø og Rø fik en t-shirt selvfølgelig med dem selv og elefanten på – ja, lige som Disney…..!!!

Retur i villaen fik ungerne en tur i poolen og vi kørte derefter en tur til Ubud og fik noget aftensmad sammen med ca. 100 gekkoer på væggen ved siden af os.

Der bor ca. 2,5 mio. på Bali – og vi har regnet ud, at omkring 3,5 mio. af dem har scooter…. J og ingen af dem kører ordentligt, hverken på scooter eller i bil. Kørekort til scooter og bil – det betaler man sig stort set fra – bortset fra at kørekort til bil, der skal man dog have en enkelt køretime !!! Så det er godt, at Kø har øvet sig i at køre i den forkerte side de sidste par måneder – for der er andre udfordringer her på Bali når man begår sig på vejen…. En anden udfordring er de mange (for det meste) herreløse hunde – som er overalt på øen og på vejen. De er ikke så søde at se på, og ungerne er ikke så vilde med at stå ud af bilen. Men vi har dog fundet ud af, at de ikke gør noget – de ser bare trælse ud og gø’r for meget. Men bortset fra det, så er vi ved at vænne os til Østen og her er bestemt også smukt og interessant – men vi er glade for, at det ikke var her vi selv skulle køre rundt på egen hånd i en autocamper J

8.5: Ubud – Lovina, 100 km.

Vi kørte mod Lovina ca. 100 km. nord for Ubud og helt oppe ved kysten. Vi kørte kl. 10.00 og var der ved 13.00 tiden – så altså 3 timer for at køre 100 km……! Vi så mange flotte landskaber – men det var også vigtig at holde øje med vejen, hundene og scooterne. Noget at tiden vidste vi faktisk ikke hvor vi var – men vi fandt da derop til sidst. På et tidspunkt kom vi forbi en scooter der holdt i vejkanten – og han havde så en kuffert fyldt med 2 flagermus, en øgle og en slange – jow det er ikke ualmindeligt. Lidt senere kom vi igennem en abeskov – og der var aber overalt på vejen – meget naturligt selvfølgeligt…! Nå vi kom til Lovina – hvor vi havde bestilt 2 overnatninger på Melka Hotel. Det er et af de eneste steder i verden hvor de har delfiner i deres saltsvand swimmingpool. Vi startede i den almindelig pool og fik noget frokost – hvorefter vi fik en redningsvest på og så var det ellers ud i poolen – bare os 4 – og så 2 delfiner. Det var oplevelse som især TØ havde glædet sig til – men faktisk fik hun lidt dejarm da hun skulle i – og var ikke i så længe. Ungerne og Kø fik rigtig prøvet at mærke og svømme med delfinerne – som kredsede ved siden af dem og under og over dem. Meget søde dyr. Derefter var der delfin show – og fantastisk hva’ man kan få sådan et par delfiner til og så på samme tid. Efter showet var ungerne henne og klappe delfinerne. Vi ved godt at delfinerne burde være ude på vandet – men egoistisk set så var det en forrygende og meget intens oplevelse at være sammen med delfinerne på den måde. Inden vi lagde os til at sove fangede vi lige et par firben inde på værelset…

9.5: Lovina – Lovina, 0 km.

Efter morgenmaden fik Tø massage og pedicure og manicure  –  og derefter var det Kø tur til en gang bodymassage. Pris 120 kr. i alt. Imens fik Rø lavet lektier og Lø Sudoku hvorefter vi alle gik til poolen og var der det meste af eftermiddagen. Rø er blevet rigtig dygtig til at svømme og Lø svømmer fra kant til kant nu – dog uden at man er helt tryg ved det – men så er det godt at Rø også er i vandet. På hotellet var der også en slags minizoo – så sidste på eftermiddagen var vi rundt og kigge på antiloper, øgler, krokodiller, aber mv.. Vi spiste aftensmaden på hotellet. Det hele er meget billigt her – så typisk betaler vi omkring 30-50 kr. for en god aftensmad pr. mand. Vin betragtes dog som alkohol så den koster kr. 50,- !!. Hotellet var ved at bygge om – så der var en del byggelarm dog mest om morgenen og om dagen. Det er sjovt at se, at det er pigerne/damerne der bærer byggematerialet på hovedet – men de er også meget slanke og ranke pigerne her på Bali. Måske vi kunne lære af det hjemme i DK – at gå med indkøbsposerne på hovedet. Balineserne er meget søde, gæstfrie og åbne – og nogen gange så meget, at man tror de har en bagtanke med det. Men det åbenbart sådan de er.

10.5: Lovina – Bendugul – Ubud – 100 km.

Efter at have spist morgenmad på hotellet satte vi kursen mod Bedugul – cirka midtvejs mellem Lovina og Ubud. Bedugul er en stor nationalpark hvor der bla. er ”Tree Tops”. Det er høje træer hvor man efter nogen instruktion kravler oppe i trætoppene. Udstyret består af noget minibjergbestigningsudstyr og så er der forskellige niveauer og modeller. Der mødtes vi med Niki og børnene (Badia og Ines) og så var der ellers træ klatring indtil sidst på eftermiddagen. Lige inden vi skulle hjem – skulle Kø jo selvfølgelig lige prøve den ”sorte” og han klarede den også – dog ikke uden 3 store blå mærker på armen. Tøserne var vilde med det – Tø tog billeder!!:-). Vi har for øvrigt snakket om, at sådan en bane må kunne laves i DK med alle vores skove. Igen havde vi en spændende køretur – og vi fik også set en hel familie på en scooter – 4 i alt. Til aften var vi på en dejlig restaurant inde i Ubud – hvor vi sad på gulvet og spiste vores mad i bare tæer. Pigerne var trætte – og Lø faldt i søvn på restauranten.

11.5: Ubud – Kuta retur, 125 km.

I anledning af mors dag spiste vi morgenmad på et nærliggende hotel – og Tø fik varm kakao til sin dejlige morgenmad. Derefter tog vi alle 4 samt Badia og Ines til Waterbom i Kuta – cirka 1,5 times kørsel fra Ubud. Der var vi hele eftermiddagen – og børnene fik prøvet et par anderledes ting. Bla. vandballon kamp og klatrevæg. Til aften mødes vi med Niki og Terry på Kuta strand. Det var søndag og der var rigtig mange lokale på stranden. Der var meget høje bølger og en rigtig flot solnedgang og meget meget flot udsigt med palmer der svajede i vinden. De pænere hoteller som ligger der på stranden koster op til USD 1000 pr. nat pr. person JVi spiste aftensmad på en finere restaurant lige ud til stranden og alligevel var det billigt. Vi var otte personer og vi fik snacks, drinks, sodavand, vin, hovedret og børnene fik dessert for i alt omkring dkr. 1000 – jow de priser kan man godt vænne sig til. Kontrasten til disse hoteller og restauranter er landsbyerne omkring os. Det flodvand der løber ved siden af vejene – bruges både til toilet, vaske gryder og vaske sig selv – lidt sørgeligt at se på – men vores indtryk er at det er helt OK for Balineserne. 

12.5: Ubud – Ubud, 20 km.

Sidste hele dag på Bali og på vores jordomrejse. I nat skal vi sove her på Bali, i morgen nat i en flyver og i overmorgen nat i Mårslet. Underligt at tænke på, at de 10 uger nu allerede er gået, men jo heldigvis gået godt. Rø var lidt tavs da hun stod op og efter et stykke tid fortalt hun, at det var fordi at det nu var sidste dag. Men i samme øjeblik mente hun så også, at det var godt at skulle hjemad.

Vi startede dagen med at tage de 4 børn med ind på markedet i Ubud – tak for kaffe…. – vi var der ikke ret længe. Dels er det meget tæt og alle vil sælge – og dernæst så var lugten en blanding af røgelse og urin…! – ikke så fedt. Vi fik dog købt et par tørklæder og et par kjoler til pigerne. Godt middag hentede deres ”barnepige” alle pigerne og Tø og Kø fortsatte med en gåtur i Ubud – samt en god frokost. Der er simpelthen så meget flot kunst (billeder, lamper, fade mv.) her på Bali. Vi ville nemt kunne fylde en lille container – men vi begrænsede os til at købe ingenting i stedet for. Om eftermiddagen fik pigerne leget godt med hinanden og vi voksne fik opdateret dagbog og fik pakket kuffert. I morgen skal vi mod lufthavnen kl. 12.00 – flyve kl. l6.00 og i 4 timer. Derefter har vi desværre 6 timers ventetid i Bangkok – inden vi flyver de sidste 10 timer til Kastrup. Det bliver en lang rejse – men det plejer jo at gå uden problemer. Vi er spændt på, om det nu er på den sidste tur hjemad – at en eller flere kufferter ikke skal nå frem til Tirstrup.