USA, Honolulu 12. – 14. marts 2008

12/3: Så måtte vi endnu engang pakke sammen og forlade vort hotel. Vi tog af sted kl. 8.45 fra hotellet og havde god tid lufthavnen, fik afleveret bilen og videre med bussen til lufthavnen. Fik checket ind, gennem alle kontrollerne og fik så vores morgenkaffe i terminalen. Flyet afgik til tiden, men der var en del blæst, så selv om turen kun var på 30 min. Så er det nok den indtil videre Tina bedst kan huske.. Imponerende at der flyver ca. 20 fly dagligt mellem Maui og Honolulu. Nå vi ankom til Honolulu lufthavnen på øen Oahu. Ved indflyvningen kunne vi rigtig se byen og dermed også den store kontrast til både Maui og baglandet bag Honolulu. Strand-fronten er skyskrabere, højhuse, og som at se Chicago blot i mindre omfang. Vi bor på 25. sal på Waikiki Benyan Hotel. Hotellet har pool, spa, tennisbaner, legeplads, minigolf mv. på taget af 5. sal. Vi bor godt her, også med en flot udsigt over havet, stranden og bjergene bag byen. Honolulu har et noget yngre publikum end på Maui. Ingen tvivl om, at det er surferne der holder til her, både på stranden og i bybilledet. Og så er der en farlig masse japanske turister. Lokalbefolkningen er en sjov blanding af amerikaner, urfolk fra Hawaii og så arbejdskraft fra Japan – så en meget stor etnisk blanding og desværre også mange hjemløse.
Vi startede opholdet med en bus rundtur i byen og så ellers slentre rundt i byen, så sømandskirken og på stranden – igen uden held til at finde en iskiosk. Det blev til en omgang nem aftensmad, denne gang på Burger King (vi skal jo spise varieret..) og så ellers hygge, skrive dagbog mv. på værelset. 

13/3: I dag blæser det en hel del, godt nok er der varme på i solen, men ikke oplagt badevejr. Så formiddagen gik indendørs med at tegne, læse, slappe af og få sendt lidt mails, nu hvor der ikke længere er daglig net forbindelse. Men på en så lang tur, skal vi jo også give os selv lov til at tage en pause indimellem.         

Over middag gik vi en rigtig lang tur i byen – fik set diverse markeder, shopping centre og vi kom også ind på ”in” gaden med Prada, Gucci, YSL, Channel, Hugo B., osv.. (rolig nu – Tø købte ingenting…) Vi fik en dejlig frokost på en restaurant og gik langs stranden hjem til hotellet. Igen fik ungerne os overtalt til en aften badetur – denne gang ved stranden. Så ved 6- tiden gik vi til stranden og badede i solnedgangen – det var fantastisk flot. Rikke og Klaus var ikke til at slæbe hjem igen….

Der blev hentet en pizza til aftensmaden. 

En lille fodnote:

Vi har været af sted nu i 10 dage – og har endnu ikke mødt en eneste dansker. De fleste ved dog godt hvad /hvor Danmark ca. er. Vi mødte en dame i elevatoren den anden dag, som med det samme sagde Oooooh, Marcipan…..

En anden lille fodnote inden vi forlader USA: Tø blev så glad da hun kom til USA – der var restrooms over det hele…………… – det kan oversættes til hvilerum – men nej nej, det er blot et toilet……… – øvøv

Vi har nævnt mulighederne for at lave forretning på disse skønne øer, godt vejr, is kiosk, billig biler, tja lige noget for Ø. En lejlighed med hav udsigt koster ca. 2,0 million – jo heller ikke galt før end dollar kursen kommer ind i billedet.

14/3: I dag skal vi forlade Hawaii og USA – og videre til New Zealand. Vi tjekkede ud af hotellet kl. ll og tog en shuttle bus til Pearl Harbor. Vi fik set en u-båd fra 2. verdenskrig der overlevede de japanske bomber – og den blev set både indvendig og udvendig. Meget spændende og fascinerende. Derefter så vi fly museet – hvor der både var japanske og amerikanske flyvere og hvor de viste en kort film om dengang – den 7. dec. 1941. Det var overlevende fra dengang, der fortalte historien og de var fortsat meget berørte af det der skete dengang. Og deres bøn til os er at historien aldrig må blive glemt. Her mødte vi så faktisk en hold danskere.

Efter nogle timer der tog vi en almindelig rutebil tilbage til hotellet…… tak for kaffe….! Vi fik set en masse på turen og fik et godt indtryk af lokalbefolkningen – men aloha det var en kold skrammel bus – der stoppede for hver 200 meter – og det tog 3 gange så lang tid at komme hjem.

Fra hotellet kl. 18.30 hvor Klaus havde bestilt en Limousine til at køre os til lufthavnen….. børnene blev ellevilde – de havde jo set Limo’er alle vegne…. – og nu skulle de selv prøve at køre i en… (det bemærkes at Limousiner ikke er meget dyrere end en almindelig taxa). Dejlig tur til lufthavnen – hvor vi skulle med flyet til NZ kl. 2l.30 – mellemlanding på Fijiøerne – og planlagt landing på NZ kl. 7.00, to dage efter! Vi krydser dato linjen undervejs, så fra at være 11 timer efter DK, så er vi pludselige 12 timer foran. Så altså en nogle lange 10 timer fra 14 – 16. marts, men så sparer vi da fødselsdagsgaver til dem den 15/3!! – vi kender dog inden med fødselsdag den dag…..

Mahalo fra Honolulu.